Info en kosten

De motoren zijn vier oude Honda xrv 750 Africa twins met een laagje platina in goede staat, een motor staat in reserve.

Wat ben je gemiddeld kwijt, dit is natuurlijk afhankelijk van je eigen leefstijl.

Wat ik vraag voor deze unieke Bucketlist tocht!, betreffende de motoren, onderdelen en dergelijke is wat ik heb geĆÆnvesteerd, ( reparaties, nieuwe onderdelen,aanschaf motoren) financieel levert het dus niets op, ik zie het als een leuke hobby en hobby’s kosten geld, mijn reis word dus door juli betaald.

Aan eigen uitgaven tijdens deze tocht zul je rond de 6000 euro kwijt zijn dit is een gemiddelde van de laatste 3 tochten.

Kosten visums en verdere grensdocumenten 750,- benzine 1800,- retour ticket Amsterdam 350,- en natuurlijk eten, drinken, slapen zitten hier bij in, deze zijn variabel.

Tent, slaapmat en slaapzak heb je al voor 200,-

De volgende kosten komen hier dan nog bij.

Motor 2750,- Bruikleen.

Borg voor de motor 1000,-p.p

Retour motor naar Rotterdam 800,- p.p

Bandenset, ketting/Tandwielen en diverse reserve onderdelen 750,- p.p

Het goede doel, stichting Congo eigen bijdrage 100,- p.p

Een wat ruimer budget is wel handig.

De motor word op overgeschreven op naam.

Een WA verzekering voor Afrika kun je hier afsluiten, 600 euro voor 3 maand , maar niemand heeft hier ooit gebruik van gemaakt je rijd dus in een groot deel van Afrika onverzekerd rond.

Een WA verzekering kun je afsluiten bij de grens naar Senegal, wij hebben hier p.p 40 dollar voor betaalt voor twee maand en is geldig tot Kameroen, maar wat de uiteindelijke waarde van het document is durf ik niet te zeggen..

Inentingen en malariaprofylaxe niet vergeten.

Problemen vorige tocht met de motoren, Brandstofpompen, voltageregelaars, versleten stuur en wiellagerslagers, aanlopende voorrem, gebroken subframe, een kapot startrelais, lekke banden, eigenlijk geen problemen dus!:) .

Over mij,

Zelfstandig ondernemer, motortoertochten gemaakt door Alaska, Canada, de Verenigde Staten, Noord-Amerika dus, Australiƫ, een paar keer Marokko en naar Zuid-Afrika.

Bert